0168-335478

Telefoon

Info@alf-international.nl

E-mail

Airconditioning

Als ondernemer wilt u vanzelfsprekend uw klanten tijdens alle seizoenen bedienen in een aangenaam klimaat. Airconditioning koelt, verwarmt, filtert en ontvochtigt moeiteloos elke ruimte, waardoor uw producten mooier en langer houdbaar blijven. Daarnaast zorgen ze voor een aangenaam klimaat in de winkel of kantoor.

Verder zijn onze airconditioners ook fluisterstil en uiterst zuinig met energie. Met de speciale toepassingen in het assortiment kunt u ook luchtgordijnen op uw airconditioningsysteem aansluiten. Zo maakt u een gasaansluiting overbodig en heeft u niet alleen een comfortabele maar ook zeer energiezuinige klimaatoplossing voor uw winkel en/of kantoor.

Hulp nodig?

Bel voor porfessionele hulp

0168-335478

Traditioneel werkt airconditioning net als een koelkast: warmte wordt getransporteerd van de ene naar de andere plaats. Deze warmte-overdracht tussen twee locaties gebeurt door gebruik te maken van een milieuvriendelijk koudemiddel. Eén van de voornaamste eigenschappen van een dergelijk koudemiddel is dat het gemakkelijk verdampt bij zeer lage temperaturen, waardoor warmte kan worden onttrokken.
Een airconditioning systeem bestaat uit een binnen- en een buitenunit. Dunne leidingen zorgen voor de onderlinge verbinding van de apperatuur. De binnenunit zorgt voor circulatie van de lucht in de ruimte en neemt overtollige warmte op. De buitenunit geeft deze warmte af aan de buitenlucht. Het systeem heeft een vaste opstelling. Dat wil zeggen dat het systeem bestaat uit een binnen- en een buitenunit die gemonteerd wordt in uw pand.
De basis van elk airconditioning systeem is dat het een ruimte koelt. Een airconditioning systeem gaat echter verder dan alleen koelen. Het brengt uw ruimte op de gewenste temperatuur. Om uw ruimte op de juiste temperatuur te brengen wordt de lucht gerecirculeerd. Tijdens dit proces wordt de binnenlucht ontvochtigd wat bijdraagt aan het comfort en de luchtkwaliteit in de ruimte. Naast het creëren van een comfortabel binnenklimaat heeft ontvochtigen nog een belangrijke functie. Het beheerst de bouwkundige staat van uw pand. Door het ontvochtigingsproces behoren vochtige plekken, schimmel en muffe lucht in slecht geventileerde ruimtes tot het verleden. Dit verlaagt de onderhoudsfrequentie en verhoogt de kwaliteit en daardoor het comfort.
Wanneer er alleen een koelvraag is biedt een airconditioner in Alleen koelen-uitvoering de uitkomst. Kort gezegd betekent dit dat de warmte uit de binnenruimte door het systeem wordt afgegeven aan de buitenlucht.
Als er naast de koelvraag ook een verwarmingsvraag is voor een betreffende ruimte, dan bieden zogenaamde (inverter) warmtepompen, in de uitvoeringen Koelen of Verwarmen en Climate Control de uitkomst. Het principe van een warmtepomp is gebaseerd op het feit dat de koelcycles kunnen worden omgedraaid zodat het systeem ook kan verwarmen. Kort gezegd houdt dit in, dat energie uit de (koude) buitenlucht wordt onttrokken om de ruimte te verwarmen.